Neuenburské fondue
Potřebujeme:
- 1 stroužek česneku
- 400g Greyerzeru, nebo sýru Gruyére
- 200g ementálu
- 2 lžíce mouky
- 1 lžíci citronové šťávy
- 2-3cl třešňovice
- 1/4l suchého bílého vína
- čerstvě mletý pepř
- muškátový oříšek
- 1kg křupavého bílého chleba
Postup:
Česnek očistíme, rozpůlíme a důkladně jím vytřeme dno hrnce. Oba druhy sýrů nakrájíme na stejně malé kousky a dáme do nádoby. Na sýry prosejeme mouku, nalijeme citronovou sťávu a třešňovici. Fondue hrnec dáme na sporák, přidáme bílé víno a za stálého míchání vaříme, až vznikne krémovitá masa. Dochutíme kořením a muškátovým oříškem. Hrnec se sýrem přeložíme na stolní ohřívač a začneme s jídlem. Do sýra namáčíme chléb, nebo můžeme i kousky pečeného masa.
Náhledy fotografií ze složky Fondue