Budapešťská pomazánka
Potřebujeme:
- velký bílý jogurt
- 1 červenou cibuli
- 1 žlutou cibuli
- 1 červenou papriku nebo kapii
- mletou sladkou papriku (dle chuti)
- sůl, pepř, špetku mleté pálivé papriky
- kapary dle chuti
Postup:
Jogurt necháme cca 10 hodin vykapat a to tak, že cedník vyložíme bílým plátnem, vyklopíme do něj jogurt a plátno zaškrtíme. Do základu postupně vmícháme na velmi jemno nakrájenou cibuli, papriku, a mletou papriku sladkou. Dále podle vlastní chuti pomazánku osolíme, opepříme a přidáme špetku pálivé papriky. Na závěr zlehka vmícháme kapary tak, aby se nerozmačkaly. Pomazánku vložíme do lednice a necháme přes noc uležet. Podáváme s bagetou, celozrným pečivem nebo s chlebem.